Blog

Hakkımızda >> Blog

Oct 20, 2015

Infoblox, Ülke Müdürü Atayarak Türkiye’de Yeni Yatırımlar Yapıyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: editor

İstanbul, Türkiye, 5 Ekim, 2015 - Bir ağ denetim firması olan Infoblox Inc. Hakan Uzun’un Türkiye Ülke Müdürü olarak atandığını duyurarak, bulut, bilgisayar uygulamasına çevrim, SDN ve IPv4 den IPv6’a geçiş gibi en stratejik teşebbüslerine yönelik olarak kendi ağlarını denetleyen ve otomasyona geçiren Türkiye’deki işletmelere yardımcı olma taahhüdünü pekiştiriyor.

Infoblox Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Cherif Sleiman, bu atama hakkında ”BYOD, bulut ve mobil teknolojiler gibi teknoloji trendlerinin benimsenmesindeki artışla birlikte, ağ güvenliğine yönelik tehdit konusunda bir dönüşüm yaşandı. Bölgedeki siyasal belirsizlik, özellikle kritik ulusal altyapı sektöründe Türk işletmelerini siber taarruzlara açık hale getirerek, meseleleri daha da içinden çıkılmaz hale getirebiliyor. Infoblox, işletmelerin, kendi ağ denetim altyapılarını zararlı siber taarruzlara karşı modernize etmelerine yardımcı olabilecek şekilde farklılaştırılmış, DDI ve ağ denetimi çözümleri sunuyor. Hakan Uzun’un Ülke Müdürü olarak atanması, bölgede stratejik büyüme hedeflerimizle aynı doğrultudaki Türkiye’ye ilişkin taahhütlerimize yönelik bir başka işarettir.” şeklinde görüşlerini bildiriyor.

Hakan Uzun Mayıs 2015’te Infoblox’a katılmış olup, Infoblox’un bölgedeki satış, pazarlama ve distribütörlük kanallarının oluşturulmasına öncülük edilmesinden sorumludur. İstanbul’da bulunan Hakan Uzun Avaya, Motorola Solutions, Siemens ve Websense gibi lider küresel tedarikçilerin de arasında bulunduğu Türk Bilişim sektöründe, 23 yılı aşkın bir deneyimi olup, kendisinin, Boğaziçi Üniversitesi, İş Bilişim Sistemi konusunda Yüksek Lisans derecesi bulunuyor.

Hakan Uzun,” Infoblox’un Türkiye’deki çalışmalarını yönetme fırsatını elimde bulundurduğum için çok heyecanlıyım” diyor ve “Infoblox, DDI konusunda içinde bulunduğu sektörün lideri konumunda bir firma ve Infoblox çözümleriyle, Türkiye’de, özellikle kritik ulusal altyapı sektörlerinde, işletmelerin karşı karşıya kaldıkları sorunlara baktığımda, Infloblox’un bu işletmelerin ufukta görülmeye başlayan güvenlik tehditleriyle savaşmalarına yardımcı olma konusunda muazzam fırsatlara sahip olduğunu görüyorum.” şeklinde görüşlerini belirtmeye devam ediyor.

Infoblox’un Türkiye stratejisiyle uyumlu olarak, Hakan Uzun’un ilk odaklanacağı konu Telekomünikasyon, finans ve eğitim sektörlerine yönelik işletmelerle birlikte çalışmak ve yeni kanallar oluşturmak olacak.  Bu doğrultuda, Infoblox; önümüzdeki birkaç içinde, farkındalık yaratmaya odaklı, sahip olduğu deneyimi paylaşan ve Infoblox, paydaşları ve son kullanıcıları arasında ilişkiler inşa eden bir dizi “-Infoblox Exchange-” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Infoblox aynı zamanda, sertifikasyon ve eğitim programları da dahil olmak üzere, çok sayıda kanala yetki verme konusundaki girişimleri de başlatacak.

Infoblox Hakkında

Infoblox, Alan Adı Sistemleri (DNS) altyapısını koruyan, bulut konuşlandırmalarını otomatikleştiren ve dünyanın her yerinde işletmelerinin ve servis sağlayıcı ağların güvenilirliğini arttıran kritik ağ hizmetleri sunuyor. DDI olarak bilinen, DNS, DHCP ve IP adresi yönetimi kategorisinde sektör lideri Infoblox (www.infoblox.com), ağ oluşturma riskini ve karmaşıklığını azaltıyor.

İleriye Yönelik ve Uyarı Niteliğindeki Beyanlar - Infoblox

Bu bültendeki bazı beyanlar, bahse konu ileriye dönük beyanlardan bariz bir şekilde ayrılan fiili sonuçlar doğurabilecek çok sayıda riski ve belirsizliği bünyesinde barındıran ileriye yönelik beyanlardır. Bu itibarla, bu bülten Amerika Birleşik Devletleri, Federal Güvelik Kanunlarınca oluşturulan güvenli limanlara tabidir. Bu beyana ilişkin riskler ve belirsizlikler, aşağıda belirtilen hususlarla sınırlı olmamak üzere, şirket ürünlerinde tasarım hataların olabilmesi risklerini, genel olarak müşteri talepleri ve Bilişim hizmetleri sektöründe yaşanan değişiklikleri, stratejik ilişkilerdeki değişiklikleri, ürünlerin teslimatlarındaki gecikmeleri ya da rakiplerce yapılacak duyuruları bünyesinde barındırmaktadır. Bunlar ve diğer riskler zaman içinde Infoblox’un Güvenlik ve Değişim Komisyonuna periyodik olarak sunduğu raporlarda detaylandırılabilmekte ve bunların suretleri www.sec.gov adresinden temin edilebilmektedir. Infoblox’un, ister yeni elde edilen bilgiler, ister gelecekteki etkinlikler doğrultusunda ve isterse diğer şekillerde olsun, kendisine ait ileriye dönük beyanları güncelleme veya değiştirme zorunluluğu yoktur (bu tarz bir sorumluluğu açıkça reddetmektedir).   

Fotoğraf: Hakan Uzun, Infoblox Türkiye Ülke Müdürü

# # #