Blog

Hakkımızda >> Blog

Dec 5, 2016

ARUBA - HPE Aruba, IoT'nin Benimsenmesini Destekliyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Kurumsal ağlara bağlanan IoT cihazlarındaki patlama, gelişmiş güvenlik ve tehdit iyileştirme teknolojisi yoluyla kenar ağdaki bütün bilinmeyen mobil ve IoT cihazların belirlenmesini, bağlanmasını ve korunmasını kritik hale getiriyor. 2540 Switch Series ile birlikte yeni Aruba ClearPass Universal Profiler ve Aruba ClearPass Exchange iş ortaklıkları, HPE Keşif Konferansı’nda tanıtılan HPE’nin geniş IoT stratejisinin önemli unsurlarını oluşturuyorlar.

 

Gartner’a göre, “2016’da 6.4 milyar bağlantılı nesne kullanımda olacak, bu rakam 2015’e göre %30 artış gösteriyor, rakam 2020’de ise 20.8 milyara ulaşacak.”1 Ayrıca, “Gartner 2020’ye kadar 300 milyondan fazla bina otomasyon cihazı ve binalarda enerji yönetimi için de 400 milyondan fazla cihazın kullanılacağını tahmin ediyor.”2

 

4 Kasım 2016’da yayınlanan Gartner’ın “Gerçek Zamanın Keşfi, Görünürlük ve Kontrol, IoT Güvenliği için Kritiktir” adlı araştırma raporundaki önemli bulgular şöyle ifade ediliyor: “Ağ ve cihaz görünürlüğünün eksikliği, hem tüketici hem de endüstriyel IoT dikey pazarlarında, sahip oldukları varlıkları ve korunması gerekip gerekmediğini bilmediklerinden, güvenlik ve risk yönetimi liderlerinin en önemli kaygılarından biridir. IoT güvenliğinin önceden keşfi gereklidir.” Gartner raporda ayrıca şunu öneriyor: “BT ekipleri, kullanım durumlarını yapılandırmadan önce; maliyetleri/riskleri azaltma, güvenlik ihlali sonrası tepkiye ve iyileştirmeye izin verme, varlık keşfine izin verme, yasal düzenlemelere ve denetimlere daha hazır olma ve BYOD güvenlik girişimlerinin tamamlanması gibi keşif ve görünürlük iş kazançlarından hangisinin en cazip olduğunu belirlemelidirler”3

 

IoT’ye Hazır: ClearPass Universal Profiler

 Bu zorlukları karşılamak için Aruba, yan ağdaki bütün mobil ve IoT cihazlarını belirlemek, bağlamak ve korumak için kurumsal gereksinimleri karşılamak amacıyla bir strateji geliştirdi. Yeni ekosistem iş ortaklarının yanı sıra yeni yazılım ve donanım çözümleri ile birlikte Aruba, şimdi dikey alanlardaki bütün akıllı yapılarda bir organizasyonun IoT’ye geçişini hızlandırabilir.

 Yeni Aruba ClearPass Universal Profiler, birden fazla üreticinin ürünü ile gerçekleştirilmiş kablolu ve kablosuz ağlarda, bütün IP özellikli yönetilen, yönetilmeyen ve IoT cihazlarını otomatik olarak keşfeder ve parmak izlerini alır. Bu, BT organizasyonlarına, toplamda ve kategori başına kaç cihazın bir kerede bağlandığını açıkça görme olanağı sağlar. BT birimleri artık, ağlarına hangi cihazların bağlandığını görmek için farklı araçlar kullanmak veya bunu tahmin etmek zorunda değiller.

 

Cihaz tipi, işletim sistemi, durumu ve lokasyonu hakkındaki geniş kapsamlı bilgiler, okunması kolay bir grafik kullanıcı arayüzünde gösteriliyor. Bu bilgiler sonra, altyapı unsurları üzerinde performans ve güvenlik ayarlaması için kullanılabilirler, sonra da kullanıcı davranışı analitiğini, aldatma zekâsını ve firewall güvenliğini sağlamak için ClearPass Exchange iş ortakları ile paylaşılabilirler.

 Daha sonra politika yönetimi gereken organizasyonlar için, cihazların belirlenmesi ve parmak izlerinin tanımlanmasından sonra otomatik onaya ve politikanın uygulanmasına izin vermek için Aruba ClearPass Policy Manager’a kolay bir geçiş yolu vardır. İstenmeyen davranışlar sergileyen cihazlar, ağınızın riskini en aza indirmek için, Aruba’nın iş ortaklarından gelen veriler kullanılarak otomatik olarak iyileştirilebilirler.

 

Aruba 2540 Switch Series ve ArubaOS’daki Yeniliklerle IoT için Ölçekleme

 Aruba ayrıca, her ikisi de akıllı yan ağların güçlendirilmesi ve güvenliğinin sağlanması, mobil ve IoT cihazlarının optimize edilmesi için tasarlanmış olan, ArubaOS-Switch işletim sistemindeki yeniliklerin yanı sıra 2540 Serisi anahtarları da tanıttı. Bu yenilikler, iş kritik uygulamaları önceliklendirmek ve ağın güvenliğini sağlamak için, bağlantılı IoT cihazlarına roller belirleme ve atama yeteneğine sahip kablosuz ve kablolu ağlarda birleşik rol temelli erişime izin veriyor.

 

Aruba katman 3 anahtarları (29xx/3810/5400) ayrıca, bir Aruba Mobility Controller’a kullanıcı temelli ve port temelli olarak kablolu trafiği tünelleme özelliğine de sahipler, böylece LAN’ın güvenliğini sağlamak ve ağların riskini daha da azaltmak için, politikalar uygulanabilir, gelişmiş servisler genişletilebilir ve trafik şifrelenebilir.

 Dağıtık kurumlardaki IoT ve bağlantılı cihazlardaki hızlı artan talebi karşılamak için, uygun maliyetli Aruba 2540 Series (diğer Aruba anahtarları ile birlikte), kurumların ağ dağıtımı ve yönetimini basitleştirilmesine ve maliyetlerinin azaltılmasına izin vermek için Zero Touch Provisioning’i ve  isteğe bağlı bulut temelli yönetimi destekler.

 

Yeni IoT’ye Hazır Aruba Ekosistemi iş Ortakları, IoT Cihazlarının Sınıflandırılmasına Yardım Ediyorlar

 

Aruba ClearPass Exchange iş ortağı ekosistemi, yeni eklenen Attivo Networks ve Niara ile birlikte büyümeye devam ediyor. Bunların her ikisi de, BT birimlerinin istenmeyen veya şüpheli davranışlar gösteren IoT cihazlarının belirlenmesine izin veriyorlar.

 Attivo Networks , ağ içi tehdidi algılama, saldırı hukuku analizi ve sürekli tehdit yanıtı için hile temelli teknolojilerin ödüllü bir tedarikçisidir. Attivo Networks ThreatMatrix Deception ve Response Platform, ağı tuzak ve cazip hilelerle komple bir tuzağa dönüştürerek,saldırganları kandırmaya çalışır. Koruyucu güvenlik sistemlerinden kaçan saldırganlar, sonra kendi kendilerini açığa vururlar ve bloke edilip karantinaya alınabilirler. Attivo platform, dahili ve harici tehdit aktörlerinden gelen saldırıları deneyimleyen cihazları otomatik olarak devre dışı bırakan politikalar oluşturmak için Aruba ClearPass ile çalışıyor.

 

Niara , yeni gelişen kullanıcı ve varlık davranışı analitiği (UEBA - user and entity behavior analytics) pazarında yenilikçi bir lider olarak tanınıyor. Niara Behavioral Analytics platform, güvenliği ihlal edilen kullanıcılar, host’lar ve cihazlar, ihmalkâr çalışanlar ve kötü niyetli içerden birileri gibi içerdeki güvenlik tehditlerini bulur. Niara, normal trafikteki ve BT aktivitesindeki değişikliklere dayalı olarak saldırıları bulmak ve yetkisiz cihazları ve kullanıcıları ağdan çıkarmaya yönelik olarak harekete geçmek için, kullanıcıları, IoT ve IP özellikli cihazları belirlemek ve profilini çıkarmak amacıyla Aruba ClearPass’i kullanıyor.

 ClearPass Exchange ekosistemi iş ortakları, ayrıca UBA, hile zekâsı, firewall’lar, MDM/EMM ve SIEM çözümleri de sağlıyorlar. Uçtan uca tehdit iyileştirmesi ve uç nokta düzeltmesi gerçekleştirmek için ClearPass REST-temelli API’ları, Syslog mesajlaşmasını ve bir ClearPass Extensions özelliğini kullanıyorlar.

 

ClearPass Exchange Ekosistemi İş Ortakları Ne Diyor?

 Attivo Networks başkan yardımcısı ve kurucusu olan Marc Feghali, “Attivo Networks Threat Matrix Platform’u Aruba ClearPass çözümü ile entegre ederek müşteriler, ağlarındaki  tehditlerin yan hareketlerini gerçek zamanlı olarak bulabiliyor, yüksek duyarlıklı uyarılar alabiliyor ve sorunlu sistemleri ağdan sorunsuz bir şekilde izole edebiliyorlar. Güvenlik operasyonu ekipleri, otomatik yanıt hareketlerini güçlendirerek, değerli zaman ve enerjiden tasarruf sağlarlarken, siber güvenlik tehditlerinin olay yönetimine ilişkin karmaşıklığı da önemli ölçüde azaltıyorlar” dedi.

 Niara’nın CEO’su ve Kurucusu Sriram Ramachandran da, “Organizasyonlar, ortamlarındaki tehditleri bulmak için Niara’nın analitik özelliklerini Aruba’nın ClearPass NAC’ı ve politika uygulama fonksiyonları ile entegre ederek, herhangi bir cihazı, IoT’yi veya saldırı davranışı gösteren bir cihazı birden ve otomatik olarak karantinaya alabilirler. Çözümlerimiz, tehdit katmanındaki diğer çözümlerden kaçan tehditlerle hızlı ve etkin bir şekilde mücadele etmek için birlikte çalışıyorlar” dedi.

 

Kanal İş Ortağının Dedikleri

 Uçtan uca siber güvenlik çözümleri sağlamada pazar lideri bir tedarikçi olan Optiv , organizasyonların ağlarını korumasına yardım ediyor.

 

Optiv’de Kurumsal Mimar olan Charlie Koehler, “IoT cihazlarından kaynaklanan veri açıklarının artması nedeniyle müşteriler, güvenlik ve denetim amacıyla kablolu ve kablosuz ağlardaki tüm cihazları belirlemenin önemini hızla farkediyorlar. Aruba’nın yeni ClearPass Universal Profiler’ı,  müşterilerimizin daha iyi risk değerlendirmesi kararları vermelerine izin verecek olan ağ görünürlüğünde ilk adımı sağlayacaktır. Geniş kapsamlı görünürlük, sonra performans ayarlaması ve güvenlik politikasının uygulanması için kullanılabilir” dedi.

 

Fiyatlandırma ve Ürünlerin Hazır Olma Durumu

Aruba 2540 Series anahtarlar şimdi hazırlar. Fiyatları $2,589’dan başlıyor. ClearPass Universal Profiler, 2016 takvim yılının ilk çeyreğinde hazırdı. Fiyatı, 100 cihaza kadar $150 dolardan başlıyor.

 

Ek Kaynaklar

 

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba hakkında

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, dünyanın her yerinde her boyuttan kuruluşa yeni nesil ağ çözümleri sağlamada önde gelen bir tedarikçidir. Şirket, işleri ve kişisel yaşamlarının her yönü için bulut temelli iş uygulamalarına güvenen son nesil mobil kullanıcılara hizmet etmeleri için organizasyonlara destek oluyor.

 Daha fazlasını öğrenmek için Aruba’nın sitesini ziyaret edin: http://www.arubanetworks.com. Gerçek zamanlı haberler için Aruba’yı Twitter ve Facebook’ta takip edin, mobilite ve Aruba ürünleri üzerine son teknik tartışmalar için şu adreste Airheads Social’i ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.