News Detail

News Detail

Feb 2, 2015

Hard Rock Cafe Istanbul - Hard Rock Rising 2015

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

HARD ROCK, MÜZİSYENLERİ DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZİK GRUBU YARIŞMASINA

KATILMAYA ÇAĞIRIYOR: HARD ROCK RISING

 

Herkese Açık Kayıtlar 5 Ocak’ta

 

Orlando, Fla., 5 Ocak 2015 – Hard Rock, beş yıldan bu yana her yıl, uluslararası sahnesinde yetenekli müzik gruplarını ağırlamak üzere dünya çapında bir arayış başlatarak genç müzisyenlere verdiği sözü devam ettiriyor. Dünyanın en geniş çaplı müzik grubu yarışması Hard Rock Rising, yerel müzik gruplarına, bu yaz ilk kez düzenlenecek Hard Rock Rising Barcelona müzik festivalinde performans sergileme fırsatı sunacak. Kendi şehirlerinde en fazla oyu alan ve Barselona’ya gitmeye hak kazanan grupların yarışmak üzere gidecekleri İspanya’da bütün masrafları karşılanacak ve bu seyahat ile yıldız olma şansı yakalayacaklar!

 

Hard Rock International Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Baş Müdürü John Galloway, “Hard Rock’da, müzik temsil ettiğimiz her şeyin özü; biz de, bu yılki Hard Rock Rising programındaki uluslararası sahnelerde yeni yetenekleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz,” dedi. Galloway sözlerini şöyle sürdürdü; “2010 yılından bu yana, Hard Rock Rising canlı müzik programımızın bir demirbaşı haline geldi ve yılda 15 binin üzerinde müzik grubunu ağırlıyor. Umut vadeden sanatçıları, müzik kariyerlerini geliştirmek üzere yeni dinleyicilerle ve fırsatlarla buluşturmak umuduyla destekleyebilmeyi bekliyoruz.”

 

Hard Rock, 5 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayıp 26 Ocak 2015 Pazartesi gününe dek sürecek uluslararası müsabakaya katılmak isteyen gruplar için düzenlenen açık kayıt gününe, bağımsız müzisyenlere kariyerlerinin her yönünü yönetmelerini sağlayacak araçlar sunmada dünya çapında bir lider olan ReverbNation ile ortaklaşa ev sahipliği yapacak. Hard Rock’ın sembol haline gelmiş markası ve dinamik canlı müzik programı ile ReverbNation’ın benzersiz platformu, kürasyon kapasitesi ve dünya çapında 250 ülkede 3,8 milyon sanatçıyı bünyesinde barındıran geniş camiası; yükselen ve keşfedilmemiş yeteneklere müzik kariyerlerini çıkışa geçirmek ve Hard Rock’ın küresel dinleyicilerinin karşısına çıkmak için mükemmel bir platform sunuyor.

 

ReverbNation CEO’su Mike Doernberg, “ReverbNation ile Hard Rock müzikteki yeni yetenekleri keşfetmek için aynı taahhüdü taşıyorlar ve her ikisi de bağımsız müzisyenlere kariyer hedeflerine ulaşmaları için anlamlı fırsatlar sunmak üzere çalışıyorlar,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hard Rock Rising programı, ‘Önce Sanatçı’ misyonumuzu destekliyor, benzersiz kürasyon kapasitemizi gözler önüne seriyor ve yeni parlayan sanatçılara dünya çapında bir deneyim edinmeleri için mükemmel bir platform sunuyor.”

 

Barselona’da Sahneye Çıkmak için Ne Yapmalısınız?

Müzik grupları, küresel müsabakada yarışmak üzere kayıt yaptırmak için HardRockRising.com adresini ziyaret edebilirler. Katılım için, grupların Hard Rock mekânının çevreleyen 100 mil çapındaki bölgeden olması gerekiyor. Herkese açık kayıtların ardından, dinleyicilerinin kendilerine oy vermesi için, giriş yapan gruplara özel bir URL gönderilecek. Oy kullanan dinleyiciler belirli bir sektörle sınırlı olmayacağı gibi, dinleyiciler etkinliğe katılan herhangi bir şehirde yerleşik olması kaydıyla aynı anda birden fazla grup için oy kullanabilecek. Kuralların tamamı ve katılan mekânların listesi için www.HardRockRising.com adresini ziyaret edin.

 

Kendi şehirlerinde en fazla oyu alan gruplar, etkinliğe katılan dünya çapındaki Hard Rock mekânlarında sahne alarak bir dizi canlı müsabakaya katılacak. Yerel sektör temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından her mekânda bir birinci seçilecek. Her mekândan birinci çıkan gruplar 1000 dolar tutarında bir para ödülü kazanarak yarışmanın bölge aşamasına geçecekler.

 

Uluslararası müzik sektöründen profesyonellerin oluşturduğu bir panel şehir birincilerini gözden geçirerek bölge şampiyonlarını belirleyecek. Bölge şampiyonlarının her biri, Hard Rock Cafe Barcelona’da düzenlenecek canlı final müsabakasına katılmak üzere İspanya - Barselona’ya tüm masrafları karşılanmış bir seyahat kazanacaklar. Final müsabakasının birincisi, Hard Rock Rising Barcelona’nın ana sahnesinde performans sergileme hakkını kazanacak!

 

Tüm dünyada müziği ve yükselen sanatçıları desteklemeyi amaçlayan Hard Rock International, 2014 yılında tüm dünyada 28 000’den fazla canlı müzik etkinliğine ev sahipliği yaptı. Marka 2015 yılında da, günümüzün en yeni yetenekleri için bir forum sunan Hard Rock Rising Gruplar Müsabakası ile gelecek vaat eden sanatçılara destek vermeyi sürdürüyor.

 

Live in Barcelona

Hard Rock Rising Barcelona; 24 - 25 Temmuz 2015, Cuma ve Cumartesi günleri İspanya, Barselona’da, 60 000 dinleyicinin karşısında, El Forum plajında sahneye çıkarak performanslarını sergileyecek uluslararası yeteneklere ev sahipliği yapacak. Bu eşsiz ve kültürel müzik etkinliği, müzikseverlere ilk kez düzenlenen Hard Rock Rising Barcelona müzik festivalinin bir parçası olma ve müzik dünyasının en yeni ve en tanınmış bazı isimleriyle buluşma fırsatı sunuyor.

 

ReverbNation hakkında

ReverbNation, bağımsız müzisyenlere kariyerlerinin her yönünü yönetmelerini sağlayacak araçlar sunmada dünya çapında bir liderdir. ReverbNation'ın tümleşik kariyer yönetimi çözümü 2006 yılından bu yana sayıları 3,8 milyonu aşan bir sanatçı camiası yarattı. Sektör lideri kürasyon kapasitesi ile sayıları sürekli artan 20 milyonu aşkın çevrimiçi hayran kitlesinin yanı sıra, günümüzün yükselen yeteneklerine rakipsiz erişim sağlaması, ReverbNation’ın yeni nesil başarılı sanatçıların erkenden keşfedilmesinde ve geliştirilmesinde büyük bir rol oynamasını sağlıyor.

 

Daha fazla bilgi için, ReverbNation.com’u ziyaret edin ve ReverbNation’ı Twitter’da takip edin: Twitter.com/ReverbNation.  

 

Hard Rock International Hakkında

62 ülkede; 150 kafe, 21 otel ve farklı işletmeleri ile toplam 196 mekânda hizmet veren Hard Rock International (HRI) küresel çapta en çok tanınan şirketlerden biridir. Bir Eric Clapton gitarı ile başlayarak Hard Rock, tüm dünyadaki mekânlarında sergilenen dünyanın en büyük müzik memorabilia* koleksiyonuna sahiptir. Hard Rock aynı zamanda, koleksiyoncuların her zaman ilgisini çeken moda ve müzikle ilişkili ürünleriyle; Hard Rock Live performans mekanlarıyla ve ödüllü web sitesiyle de tanınmaktadır. HRI, tüm Hard Rock markalarının küresel boyuttaki ticari marka sahibidir. Şirket, aralarında Londra, New York, San Francisco, Sydney ve Dubai’nin de bulunduğu simge haline gelmiş şehirlerde sahip olduğu kafeleri işletmekte ve işletmelere bayilik vermektedir. Aynı zamanda tüm dünyada otel mülklerinin de sahibi olan HRI, otel mülkü ruhsatı vermekte ve/veya yönetmektedir. Mekânlar arasında, her ikisi de HRI ana kuruluşu olan The Seminole Tribe of Florida’ya ait olan ve işletilen, şirketin en başarılı iki otelinin bulunduğu Florida’daki Tampa ve Hollywood; ayrıca Bali, Biloxi, Chicago, Cancun, Ibiza, Las Vegas, Palm Springs ve San Diego gibi başka yerler de bulunmaktadır. Yeni Hard Rock Cafe mekânları ise, San Juan, Rio de Janeiro ve Marrakech’e açılacaktır. Yeni Hard Rock Hotel projeleri arasında ise Daytona Beach, Dubai, Los Cabos, Dallas-Fort Worth, Tenerife, Abu Dabi ile Çin’de Shenzhen ve Haikou sayılabilir. Hard Rock International hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.hardrock.com adresini ziyaret edebilirsiniz.