News Detail

News Detail

Jun 28, 2015

ZTE Mobile Devices Basın Bülteni

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

ZTE “One ZTE” Programı ile Şirket İçinde Herkesin Sesini Duyurma İmkanı Sağlıyor

Geçtiğimiz yıl başlatılan ‘One ZTE’ (Tek ZTE) programı ile farklı yerlerdeki çalışanları arasındaki bağlantıyı artırmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında, şirket içerisindeki herkese sesini duyurma imkanı tanıyan ve diğer çalışanlarla iletişim kurmasını sağlayan yeni bir dahili platform olan ‘Share’ platformu kuruldu.

ZTE Mobile Devices CEO’su Adam ZengZTE’nin şirket kültürü ve çalışma prensipleri ile ilgili bir makale kaleme aldı;

ZTE Mobile Devices’da, şirket kültürü sadece işgücümüzün sahip olduğu özellik ve yetkinliklerle veya ulaşmaya çalıştığımız amaçla sınırlı değil.

Kültürün kurallara bağlanabilen ve üst yönetim tarafından çalışanlara empoze edilebilen bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Tam tersine bizim benzersiz kültürümüz, küresel operasyonumuz içerisindeki tüm seviyelerden çalışanlarımızın fikir ve değerleri ile şekilleniyor.

Dünya çapında 160 pazarda faaliyet gösteren çok yönlü bir şirket olarak, bu durum kültürümüzü biraz karmaşık hale getiriyor. Fakat genel olarak, şirketteki genel kanıya göreortak kültürümüzadanmışlık temeline dayanıyor.

Bu ortak kültür,yaptığımız her şeyde kendini gösteriyor ve şirketimizin temel değerlerinin derinlerine kazınmış durumda. Çalışanlarımıza karşı tutkuluyuz,işbirliğine derinden bağlıyız ve inovasyondan ilham alıyoruz.

Bu temel değerler,uzun süredir başarılı olmamızın altında yatan unsurlar. Bu değerlerimiz ZTE Mobile Devices’ıeşi benzeri olmayan bir çalışma ortamı haline getiriyor ve bu nedenle bazı çalışanlarımız bütün çalışma hayatları boyunca bizimle kalıyor.

Çalışanlarımıza karşı tutkuluyuz


ZTE'nin Reverse Mentor Programına katılan çalışanlar

Çalışanlar, işimizin merkezinde yer alıyor. Küresel olarak, çalışanlarımıza güvenilen, değer verilen ve fark yaratmak üzere yetki verilen açık ve önemseyen bir çalışma ortamı yarattık.

Kıdemsiz çalışanlarımız ve yeni başlayanlardan en kıdemli üst yönetime kadar tüm çalışanlarımızın bizimle birlikte büyümesini istiyoruz. Örneğin, ‘ReverseMentor Program’da (Ters Yönde Mentörlük Programı),kıdemsiz çalışanlarımız kıdemli yönetim kadrosuna mentörlükyapıyor– çünkü genç çalışanlarımızın öğretecek pekçok şeyi olduğunainanıyoruz.


2015 ZTE Mobile Devices 'Be Different' Run

Büyük teknoloji şirketlerinde çalışmak çok hızlı olmayı gerektiriyor ve bazen çok fazla baskı altında oluyorsunuz.Bu nedenle, sağlıklı ve eğlenceli bir çalışma ortamı yaratmak için, düzenli aralıklarla spor etkinlikleri, ekip kurma etkinlikleri ve geziler düzenleyerek yoğun çalışma tempomuzu eğlenceli ve dinlendirici molalarla ödüllendiriyoruz. ZTE Mobile Devices’da, çalışma ve eğlence arasında çok ince bir çizgi var, o yüzden yaptığımız işin eğlenceli tarafını bulmak için birbirimizi teşvik ediyoruz.

Çeşitlilik bizim için çok önemli. Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde, tüm departmanlarımızda eşitliği sağlamaya kendimizi adamış durumdayız. ZTE Mobile Devices’ın güçlü küresel işgücü, toplumun tüm kesimlerinden farklı geçmişlere sahip bin çalışandan oluşuyor. Tüm seviyelerde kadınlar için eşit fırsatları durmadan teşvik etmeye çalışıyoruz ve kadınların üst yönetimde ve teknik kadrolarda yer alması için aktif olarak yüreklendiriyoruz.

Mobile Devices Employees Post-Sharing Session with Adam

İşbirliğine derinden bağlıyız

ZTE Mobile Device’ın başarısının arından yatan önemli etmen, işbirliğine derinden bağlı olmamız. Tüm dünyada taşıyıcılardan spor takımlarına ve e-ticaret kanallarına kadar şirket dışındaki ortaklarımızla ilişkilerimiz çok güçlü.

Şirket içerisinde ise, tüm başarılı şirketlerde olduğu gibi, ekiplerimiz birlikte etkin bir şekilde çalışmazsa başarılı olamayacağımızın farkındayız. Küresel operasyonumuzda işbirliğini artırmak için önemli bir adım attık ve yeni bir işbirliği programı başlattık.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ‘One ZTE’ (Tek ZTE) programı farklı yerlerdeki çalışanlarımız arasındaki bağlantıyı artırmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında, şirket içerisindeki herkese sesini duyurma imkanı tanıyan ve diğer çalışanlarla iletişim kurmasını sağlayanyeni bir dahili platform olan ‘Share’ platformunu kurduk.

İnovasyondan ilham alıyoruz

Sürekli olarak inovasyon için çabalamasaydık bugün olduğumuz noktaya gelemezdik. Çalışma ortamımızın her bir köşesinde inovasyonun yeşermesini sağlayan bir atmosfer oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bunun için çalışanlarımızın yaratıcı olabilecekleri ve ilham verebilecekleri açık ve serbest bir ortamı teşvik ediyoruz.

Amacımız tüketici elektronik cihazlarında dünya lideri bir marka olmak. İnovasyondan ilham almazsak, bu amaca asla ulaşamayız.

ZTE Mobile Devices’da, hiç kimse sadece basit ‘bir çalışan’ değil. Hepimiz mucidiz, problem çözücüyüz ve vizyoneriz. Hepimiz birbirimizin güzel çalışmalarından ve müşterilerimiz için geliştirdiğimiz cihazlardan ilham alıyoruz. Bu muhteşem çalışmaları devam ettirmemizi sağlayan ise kesinlikle adanmışlığa dayanan ortak kültürümüz.

###