News Detail

News Detail

Apr 13, 2015

ARUBA - Mobile Geçen Hastaneler Yüksek Ölçüde Verimlilik Artışı Elde Edecek

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Mobile Geçen Hastaneler Yüksek Ölçüde Verimlilik Artışı Elde Edecek

 

Bulut Tabanlı Hastaneler, Yanlış Tanıları Dörtte Üç Oranına Kadar Azaltabilirler

 

Aruba Networks, sağlık hizmeti veren kuruluşların verimlilik alanında büyük iyileştirmelere imza atabileceklerini ve tüm seviyelerde mobil teknolojiyi benimseyerek yanlış tanıları azaltabileceklerini öne sürüyor.

 

Aruba Networks, 2025 yılına kadar hastane sistemlerinin kağıttan ziyade öncelikli olarak, mobil cihazlarla erişilen ve giyilebilir cihazlar dâhil çok çeşitli tüketici mobil cihazlarından gelen gerçek zamanlı verilerle beslenen bulutta işletileceğini tahmin ediyor.

 

Şirket, bu mobil altyapıyı daha ilk benimseyenlerin deneyimlerine dayanarak, verimliliğin %50 oranında arttırılabileceğini, yanlış tanıların dörtte üç oranında azaltılabileceğini, bir yandan da halkın sağlık hizmetlerine yönelik sürekli artan beklentilerinin karşılanmasına yardımcı olunabileceğini öngörüyor.

 

Aruba Networks önümüzdeki on yılda aşağıdaki eğilimlerin ortaya çıkacağını tahmin ediyor.

 

  1. mCloud’ uygulamasının doğuşuyla hastanelerde verimlilik %50 oranında artacak. mCloud, dünyanın her yerinden her zaman erişilebilen, hasta kayıtlarının saklanmasında kullanılan merkezî, güvenli bir hub olacak. Bu araca sahip olmak, tıbbi kayıtların bütünüyle özel ve güvenli bir bulut servisinde saklanacağı, dolayısıyla personelin herhangi bir konumdan her türlü durumla ilgili olarak tam bilgi alabilmesi anlamına gelecektir.

 

  1. Gerçek zamanlı veriler ile mobil teknolojilerin ortaklığıyla yanlış tanılar %75 oranında azalacak. Mobil yazılımlar ile giyilebilir cihazların kullanımı sayesinde, geleceğin hastaneleri tıbbi bilgiler de dâhil gerçek zamanlı verilerden faydalanabilecekler. Bu veriler, daha doğru tanı konmasına olanak tanırken, danışmanlara bir hastanın hastalıkları hakkında daha fazla görünürlük sağlar ve ilgili semptomların bilgilerine erişim sağlaması ile yanlış tanıları %75’in üzerinde azaltır.

 

  1. Gizliliği ve işbirliğini daha da iyileştiren gerçek anlamda kağıtsız ve kablosuz bir dünya oluşacak. Teknolojik yeniliklerin son on yıldaki hızı göz önüne alındığında, kağıt ve belge depolama için harcanan paranın ciddi ölçüde azalacağı gerçekçi bir tahmindir. Kablosuz çalışma alanlarında kaydedilen ilerleme ile birlikte kağıt kullanımı da azalıyor; belgeler tek bir tuşla paylaşılabildiği için de iletişim ve işbirliğinde kazanımlar oluyor.

 

  1. Özelleştirilmiş ve akıllı bir hasta deneyimi. Hem hastalar hem de ziyaretçiler açısından, hastanelerin uzun bekleme sürelerinin olmadığı yerler olması gerekiyor. Yarının hastanesi tam mobil, kişiselleşmiş bir mekân olacak ve modern bir gündüz oteline benzeyecektir. ‘Akıllı odaların’ geliştirilmesiyle, hasta ve danışmanları arasında hem hastanede hem de uzaktan etkileşim kurma kolaylığı sağlanacaktır. Mobil uygulamaların kullanımı sayesinde, hastalar randevu alabilecek; hatta hastane içindeki imkânların yerini belirleyebileceklerdir. Röntgen gibi testler anında paylaşılabildiği ve sonrasında alınacak kararlar bugüne kıyasla çok daha hızlı alınacağı için, yatan hasta bakımı doğrudan etkilenecektir.

 

Aruba Networks Türkiye Ülke Müdürü Bülent Tekkaya şunları söyledi: “Mobil teknoloji, kritik bilginin sağlık sektöründe bugün daha hızlı, doğru ve güvenli biçimde iletilmesini sağlamaktadır. Çalışanlarının, hastaların ve ziyaretçilerin yararına olacak şekilde, altyapılarının temeline mobil teknolojileri oturtan kuruluşları halihazırda görüyoruz. Zamanla, mobil teknoloji Sağlık Sektöründe temel iletişim aracı olacaktır.”

 

Aruba Networks, Inc. Hakkında

Aruba Networks, mobil işletmeler için gelecek nesil ağ erişim çözümleri sağlayan lider bir şirkettir. Şirket; Bilişim Departmanlarını ve işle ilgili ve şahsi iletişim ihtiyaçlarının her boyutunda mobil cihazlarını kullanan, teknolojiyi yakından takip eden yeni nesil kullanıcılardan oluşan #GenMobile’ı güçlendiren Hareketlilik tanımlı ağlar tasarlar ve temin eder. Aruba Mobility-Defined Networks™, #GenMobile ile Bilişim’in güvenebileceği bir hareketlilik deneyimi yaratmak için, altyapı boyunca performans optimizasyonunu otomatik hale getirir ve eskiden bilişim ekiplerinin manuel müdahalesini gerektiren güvenlik eylemlerini tetikler. Sonuçları ise, ciddi oranda artan verimlilik ve düşen operasyonel maliyetlerdir.

NASDAQ ve Russell 2000® Endeksinde listede olan Aruba’nın genel merkezi Sunnyvale, Kaliforniya’dadır; Amerika kıtası, Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerinde faaliyetleri vardır. Daha fazla bilgi için, Aruba’yı http://www.arubanetworks.com adresinden ziyaret edin. Gerçek zamanlı güncel haberler için Aruba’yı Twitter ve Facebook sayfalarından takip edin; son olarak, mobilite ve Aruba ürünleriyle ilgili en son teknik tartışmaları görmek için ise Airheads Social’ı ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.

 © 2014 Aruba Networks, Inc. Aruba Networks’ün ticari markaları arasında Aruba Networks®, Aruba The Mobile Edge Company® (stilize edilmiş), Aruba Mobility-Defined Networks™, Aruba Mobility Management System®, People Move Networks Must Follow®, Mobile Edge Architecture®, RFProtect®, Green Island®, ETips®, ClientMatchTM, Virtual Intranet AccessTM, ClearPass Access Management SystemsTM, Aruba InstantTM, ArubaOSTM, xSecTM, ServiceEdgeTM, Aruba ClearPass Access Management SystemTM, AirmeshTM, AirWaveTM, Aruba CentralTM, and “ARUBA@WORKTM yer almaktadır. Tüm hakları saklıdır. Tüm diğer ticari markalar kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.