Blog

Hakkımızda >> Blog

Feb 2, 2015

HIMSS-Sağlıklı Yaşam İçin Teknolojiler

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Sağlıklı Yaşam İçin Dijital Teknolojiler

 

T.C. Sağlık Bakanlığı ile HIMSS* Avrupa işbirliğinde yürütülen dijital hastane çalışmaları kapsamında HIMSS Türkiye Konferanslarının ikincisi 20-21 Mart 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Konferansların ilki “Dijital hastaneye geçiş” temasıyla 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, düzenlenecek fuar ve konferans hakkında “Bu organizasyonun sağlık bilişiminde dünyanın ve ülkemizin önde gelen kamu sektörü ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olması mutluluk verici, bu tarz etkinlikler Türkiye’de yüksek büyüme potansiyeline sahip sağlık hizmeti sektörünün genişleyeceğinin önemli bir göstergesidir.” dedi.

Konferansın ana temaları:

  • Günümüz Kamu Özel Ortaklığı Projeleri için En İyi Bilgi Teknolojileri Sunumu

  • Sağlık Bilişimi ve Mobil Sağlık: Teknoloji Hasta Bakımını Nasıl Değiştiriyor?

  • Tıbbi Hatalardan Kaçınmak için Doğru BT Çözümü Seçmek

  • Bilgi Güvenliğine Karşı Hasta Güvenliği: Seçim Yapılmalı mı?

  • Ortak Dil Oluşturmak: Birlikte İşlerlikte Standartların Rolü

 

Sağlığa Yatırımlar Sürüyor

 

T.C. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında hastanelerde 95.000’in üzerinde yatak ihtiyacı söz konusu olacaktır. Sağlık Bakanlığının bu ihtiyaca yönelik programında 12 fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 8 ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin dahil olduğu, toplam 30.000 yatak kapasitesine sahip 36 ila 40 sağlık kampüsü yer almaktadır. Tamamlanması 5 ila 8 yıl içinde planlanan sağlık kampüsleri için yapılacak yatırım ise 14 milyar doların üzerindedir.

 

Sağlık kampüsleri için ayrılan bu miktar Sağlık Bakanlığının alt yapı yatırımlarına ayırdığı bütçenin sadece bir kısmıdır. 2024 yılında altyapı gereksinimlerine ayrılacak miktarın 63 milyar doları geçeceği düşünülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de modern ve etkin bir sağlık hizmeti altyapısı oluşturmak için Kamu Özel Ortaklığı Projesini hayata geçirmiştir. Kamu Özel Ortaklığı Yasasına göre devlet, özel sektör tarafından yapılan ve işletilen şehir hastanelerini 25 seneliğine kiralayacaktır.

 

Erken Kayıt

 

Erken kayıt indirimi 31 Ocak 2015 veya öncesinde yapılan ve kayıt gününü takip eden 14 gün içinde ödemesi tamamlanan kayıtlar için geçerlidir. Eğer belirtilen süre içinde ödeme tamamlanmaz ise standart tarife ücreti uygulanacaktır.

 

* HIMSS: Health Information Management Systems Society-Sağlık Bilişimi Yönetim Sistemleri Derneği