Blog

Hakkımızda >> Blog

Jun 6, 2016

HONEYWELL - HONEYWELL, ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YILDA GLOBAL OLARAK 4,300 – 4,800 ADET YENİ HELİKOPTER TESLİMATI ÖNGÖRÜYOR

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Honeywell Aerospace Savunma ve Uzay başkanı Carey Smith, “Mevcut global ekonomik durum filo yöneticilerinin yeni helikopter alımlarını daha yakından değerlendirmelerine neden oluyor ve bu yüzden önceki yıllara kıyasla daha temkinli bir talep projeksiyonu görüyoruz. Daha yavaş bir büyüme ortamında bile Honeywell, satış sonrası yenilemeler ve onarımlarla operatörlerin mevcut filoları daha uzun süre kullanmalarına yardımcı olmak açısından iyi bir şekilde konumlanmıştır” dedi.

Tahminlerdeki önemli global bulgular arasında şunlar var:

  • Araştırma, yeni satınalma planı oranlarının istikrarlı olduğunu gösteriyor, ancak operatörler beş yıllık dönemde toplamda daha az yeni model alımı yapılacağından bahsediyorlar, bu da daha temkinli bir kısa vade tahminine yol açıyor.
  • Yeni bir satınalma dikkate alındığında, yeni helikopter için marka model seçiminde menzil, kabin boyutu, performans, teknoloji yenilemeleri ve marka deneyimi gibi faktörlerin güçlü bir etkisinin olmasıyla birlikte, operatörler geçen senenin sonuçlarını da dikkate alıyorlar.
  • Helikopter filosu kullanımı genel olarak geçen yıla göre azaldı. Önümüzdeki 12 ayda kullanım oranlarının düşük bir oranda da olsa artması bekleniyor.

Helikopter Kullanımının Artması Bekleniyor

  • Araştırmada helikopter filosu kullanımının geçen yıla kıyasla genel olarak düştüğü rapor edildi. Önümüzdeki 12 ayda, uçuş saatlerinde artış planlayan operatörlerle azaltmayı planlayan operatörler arasında her bölgede farkın daralması ile birlikte, kullanım oranlarında küçük bir oranda artış bekleniyor. 

Bölgesel Görünüm

Latin Amerika 2016 sonuçları, güçlü filo yenileme ve büyüme beklentilerini gösteriyor, bu oranın önceki yıla göre yüzde 8 artışla dünya ortalamasının üzerine çıkması bekleniyor.

  • Latin Amerika, Brezilya’daki ekonomik durgunluğa rağmen yeni helikopter alımı planlarında bütün bölgelerin önünde gidiyor.
  • Yeni helikopterler için tahmin edilen bölgesel talep açısından Latin Amerika, izlenen bölgeler arasında en yüksek ikinci talep oranına sahip, sadece Kuzey Amerika’nın gerisinde bulunuyor.
  • Latin Amerikalı katılımcılar şu anda, planlanan satınalmaların sadece yarısının biraz altında bir oranla hafif tek motorlu modelleri tercih ediyorlar, onu yüzde 35 oranı ile hafif çift motorlu modeller izliyor ve geri kalan satınalmalar orta seviye çift motorlu  platformlar arasında dengeli bir şekilde dağılıyor.

Orta Doğu ve Afrika Bu bölge, araştırmaya katılanların filolarının yüzde 30’unda yeni bir helikopter değişikliği veya eklenmesinin kararlaştırılması ile, bölgeler arasında en yüksek ikinci yeni satınalma oranına sahip.

  • Planlanan yeni helikopter alımlarının yüzde 60’tan daha fazlasını orta seviyeli çift motorlu modeller oluşturuyor.
  • Ağır çok motorlu modeller, bölgedeki petrol ve gaz operatörlerinden bildirim olmadığından, geride kalmış görünüyorlar.

Kuzey Amerika Satınalma beklentileri bu yılki araştırmada yüzde 2 kadar düşmesine rağmen, hala hafif tek motorlu ve orta seviye çift motorlu platformlar için güçlü bir talep tabanı sağlıyorlar.

  • Kuzey Amerika’da planlanan satınalmaların yüzde 60’ından fazlasında, hafif tek motorlu modellerin alınması belirlenmişken, yeni alımların sadece dörtte birinden daha azını orta seviye veya çift motorlu Modeller oluşturuyor.
  • Kuzey Amerikalıların satınalma planları, 2016 genel araştırmasındaki talebin önemli bir bölümünü kapsıyor ve bölgedeki aktif büyük filolar nedeniyle global endüstri talebi projeksiyonlarını destekliyor.

Avrupa Rusya’nın rapor edilen  planlarında süren zayıflama ile birlikte satınalma planları biraz azaldı.

  • 2016’da araştırmaya yanıt veren Rus operatörlerin örneği, genel Avrupa sonuçlarına biraz belirsizlik eklemeye devam edecek şekilde küçük kalmaya devam ediyor.
  • Avrupalıların bu yılki hedefleri, hemen hemen eşit bir şekilde hafif çift motorlu ve hafif tek motorlu modeller.

BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) Talep, 2016 araştırmasında Hindistan ve Brezilya için kaydedilen daha güçlü sonuçlarla gelgit şeklinde devam ediyor.

  • Hindistan ve Brezilya’da yeni helikopter satınalma planı oranları, dünya ortalamasını büyük bir farkla geçiyor. Çin’in planlı satınalma oranları ise gerilerken, bu durum kısa vadeli yavaş ekonomik büyüme beklentisini yansıtıyor.
  • Araştırmada, hiç bir Çin üretimi model için ciddi bir talep bulunmuyor; bununla birlikte sivil teslimatlar devam ediyor ve bunlar Honeywell’in tahmininde yansıtılıyor.

Metodoloji

                2016 tahmini, belirli bir anda helikopter sektörünün genel görünümünü sunuyor ve mevcut iş ve politik ortamı yansıtıyor. Bu yılki araştırmada, dünya çapında 3,070 türbinli ve 360 pistonlu helikopteri işleten şirketlerin 1,000’den fazla şef pilotun ve uçuş birimi yöneticilerinin görüşleri yansıtılıyor. Araştırmaya ayrı sınıflandırılan büyük filo ve “mega” operatörler dahil edilmedi. Büyük petrol ve gaz destekçileri ve acil tıbbi servis filo operatörlerinden alınan bilgiler, uçuş birimi yanıtlarına ek olarak genel tahmine eklendi. Araştırma, çalıştırılan helikopter tiplerinin ve filodaki helikopterlerin değiştirilmesi veya filoya yeni helikopter eklenmesi için değerlendirilen özel planların detaylarını da veriyor.

Ek Kaynaklar

 

Honeywell Aerospace ürünleri ve servisleri, aslında her ticari, savunma ve uzay aracında bulunmaktadır ve turboşarjları, dünyanın her yerinde yaklaşık hemen hemen her otomobil ve kamyon üreticisi tarafından kullanılmaktadır. Aerospace iş birimi, uçak motorları, kokpit ve kabin elektroniği, kablosuz bağlantı servisleri, lojistik ve daha başkalarının yanı sıra, daha yakıt tasarruflu otomobiller ve uçaklar, daha doğrudan ve zamanında uçuşlar, daha güvenli uçuş ve pist trafiği için yenilikçi çözümler geliştiriyor. İş birimi, daha güvenli, daha hızlı ve daha etkin ve rahat taşımacılığa ilişkin deneyimleri dünya çapında sunuyor. Daha fazla bilgi için www.honeywell.com ‘u ziyaret edin veya bizi @Honeywell_Aero ve @Honeywell_Turbo ‘da izleyin.

Honeywell (www.honeywell.com) bir Fortune 100 farklı teknoloji ve üretim lideridir, havacılık ürünleri ve servisleri; binalar, evler ve endüstri için kontrol teknolojileri; turboşarjlar; ve performans malzemeleri ile dünya çapında müşterilere hizmet vermektedir. Honeywell’le ilgili daha fazla haber ve bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin. www.honeywellnow.com.

Honeywell ve Honeywell logosu, Honeywell’in özel mülküdür ve ABD Patent ve Marka Ofisi’nde kayıtlıdır ve diğer ülkelerde de kayıtlı veya kayıt için bekliyor olabilir. Diğer bütün Honeywell ürün isimleri, teknoloji isimleri, ticari markalar, servis markaları ve logoları ABD’de veya diğer ülkelerde kayıtlı veya kayıt için bekliyor olabilir. Diğer bütün ticari markalar veya kayıtlı ticari markaların mülkiyeti sahiplerine aittir. Telif hakkı 2016 Honeywell.

 

###