News Detail

News Detail

Nov 26, 2015

WACOM - Wacom Küresel Pazarlamasını Genişletiyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: editor

Wacom Küresel Pazarlamasını Genişletiyor

Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Ed Neumann ile çalışmaya başlıyor

Tokyo, 19 Kasım 2015 –Wacom, şirketin pen tablet ve pen display markalı ürün grubuna odaklanan birimi olan Yaratıcı İş Biriminin küresel pazarlama faaliyetlerini geliştirip yönetmek üzere Ed Neumann’ın aralarına katıldığını duyurdu. Neumann, küresel piyasalarda yenilikçi teknoloji ürün ve hizmetlerinin piyasaya sürülmesinde, kurumlara satış, pazarlama ve operasyonel liderlik konusunda kanıtlanmış başarısını beraberinde getiriyor. Yaratıcı İş Birimi, Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Neumann, Wacom ürün ve programlarının müşteri odaklı, iyi konumlandırılmış ve maksimum müşteri heyecanını tetikleyecek biçimde sunulmasını sağlamak ve talebi artırmak amacıyla genel pazarlama stratejisini geliştirecek ve ürünlerin tüm yaşam döngüsünü planlayacak.

Marka Ürünler Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jeff Mandell, “son dönemde küresel iş birimlerinde yeniden yapılanma sürecine girmemizle birlikte büyük ve kutunun dışında düşünebilen dünya klasmanında küresel bir pazarlamacıya ihtiyaç duymaya başladık. Ed’in güçlü liderlik becerileri, ürün konumlandırma deneyimi ve pazarlama konusundaki yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımı yaratıcı işlerimizin ayrıcalıklı bir şekilde büyümesini sağlayacak” diyor.

Neumann, “bu şirketin dünyanın en yaratıcı profesyonellerine hizmet verme misyonu, beni bu şirkete çeken bir unsur oldu. Yaratıcı piyasanın lideri olarak Wacom, yaratıcılığa gerçekten ilham verebilmeye ve yaratıcı pazarlama yoluyla büyümeyi hızlandırabilmeye yönelik çok büyük bir fırsata sahip” diyor.

Wacom’a katılmadan önce Neumann, 15 yıl süreyle Hewlett-Packard bünyesinde ürün pazarlama, yeni iş kreasyonları ve yeni iş çözümleri/hizmet modelleri geliştirmeye odaklı olarak liderlik pozisyonlarında görev aldı. Son olarak, Hewlett-Packard’ın Küresel Ev Yazıcı İşleri Kıdemli Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Neumann, hareketli uygulama, sosyal medya foto basımı ve kullanıcı deneyimi alanlarında yenilikçi çözümler sundu. HP, bir yandan Ürün Pazarlama Organizasyonunu yönetirken diğer yandan küresel bir pay alarak, karlılığı ve müşteri deneyimini arttırarak pazardaki bir numaralı konumunu genişletti.

Bu görevinden önce Neumann,  60’tan fazla gelişmekte olan piyasada, işletmelerin yeni iş geliştirmesi alanında HP’nin Çözüm Geliştirme Direktörlüğünü yaptı ve Halo Telepresence Video Konferans çalışmasını geliştiren HP Yeni İş Yaratma Grubu için strateji ve iş geliştirme faaliyetlerine liderlik etti. Thomas Friedman’ın “The World is Flat – Dünya Düzdür” kitabında yer aldığı gibi Halo, çığır açan kullanım kolaylığı, güvenilirlik ve kapsayıcı bir küresel Telepresence deneyimi sundu. Bununla birlikte, Neumann HP’de görev yaparken internet hizmetleri tasarım/beşeri faktörler ve yarı-iletken işleme konularında patent ödülleri aldı.

HP’deki kariyerinden önce Neumann, (WebMD tarafından satın alınan) WellMed şirketinde Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Neuamnn, kariyerine National Semiconductor’da başladı. Neumann, Lisans eğitimini Oregon Devlet Üniversitesinde, Yüksek Lisans öğrenimini ise Stanford Üniversitesinde tamamladı.

Wacom Hakkında

1983 yılında  kurulan Wacom (6727:Tokyo), 150’yi aşkın ülkede pazarlama ve dağıtım süreçlerini destekleyen ofislere sahip olan küresel bir şirkettir. Wacom, dünyayı daha yaratıcı bir yer haline getirmek amacıyla, en yaratıcı kişileri ve kurumlarıyla 30 yılı aşkın bir süredir çalışmakta ve  onlara ilham vererek gerekli donanımı sağlamaktadır. Sadık müşteriler, Wacom ürünlerini, en heyecan verici dijital sanatları, filmleri, özel efektleri, modayı ve ürünleri tasarlamak için kullandı. Bu ürünler ayrıca, pen tablet, yaratıcı ve mobil pen displayler, dijital arayüz çözümleri, tablet kalemleri ve eDoküman çözümleri yoluyla teknolojinin doğal ve içgüdüsel biçimde erişilebilir olmasında önemli bir rol oynadı. Bütün bunlar, sanatçılar olsun, yöneticiler olsun veya yaratıcılığını kullanan insanlar olsun herkesin yaratıcılığını dijital medyada ifade etmesine imkan sağlıyor. Wacom’un arayüz teknolojisi, dünya çapındaki pek çok stratejik ortağın PC, tablet ve akıllı telefonlarına entegre olan Wacom feel IT teknolojileri ile, stratejik ortaklara OEM çözümleri olarak da sunulmaktadır.

Wacom ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://www.wacom.com adresini ziyaret ediniz.