News Detail

News Detail

Jun 28, 2015

Wacom - Fatih ProjesiBasın Bülteni

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Wacom’un Kalem Teknolojisi, General Mobile’ın Türkiye’de Öğrencilere Dağıtılan Tablet Bilgisayarlarına Güç Veriyor

(Tokyo, Japonya– Haziran 2015)Wacom bugün, dijital kalem sensörü çözümü “feel™”in, etab5 tablet bilgisayarları için General Mobile tarafından kabul edildiğini duyurdu. 2015 yılında,Türkiye’de yürütülen “FATİH projesi” kapsamında yaklaşık 700,000 Türk öğrenciye bu tablet bilgisayarlardan dağıtılacak.Öğrencilere tablet dağıtma konusunda dünyanın en büyük anlaşması olduğu düşünülen proje,okullara ve öğrencilere tablet bilgisayarları da içeren yüksek kalitede eğitim alt yapısı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

 

       Tablet dağıtım töreni                                                             General Mobile “etab5”

“FATIH” projesi kapsamında 2016 ila 2020 yılları arasında ülke çapında yaklaşık 10.6milyon tablet bilgisayarın dağıtılması planlanıyor.

General Mobile etab5,10.1inç boyutunda,OTA (Over-the-Air) ve MDM (Mobile Device Management) destekli Android 5.1/Lollipopişletim sistemine sahip bir tablet bilgisayardır ve hızlı kablosuz internet bağlantısı donanımlı sınıflarda kullanım için idealdir.Wacom’unstylus’u, tablet bilgisayarın taşıyıcısında göze çarpmayan şekilde tutulur ve öğrenciler ne zaman kullanmaya ihtiyaç duyarlarsa hemen yerinden çıkarılabilir.Benzersiz doğruluk, hız, basınca duyarlılık ve hızlı yanıtile,kağıt üzerinde kalem kullanımına yakın deneyim sunar; son teknoloji bilişim alt yapısının avantaj ve verimliliğinden faydalanarak öğrencilerin ödevlerine odaklanmasına yardımcı olur.

Wacom Ltd. genel müdürü ve CEO’su Masahiko Yamada, “Wacom’un dijital kalem çözümü, öğrencilerin hayal gücünün kıvılcımlarını yakalamalarına ve General Mobile etab5 kullanarak çalışma kalitelerini iyileştirmelerine kuşkusuz yardımcı olacaktır,”dedi.“FATİH projesinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz ve General Mobile ile birlikte bu projeye desteğimizi sürdürmeye kararlıyız”.

Çeşitli mobil cihazlarda feel™çözümünün benimsenmesini destekleyen Wacom,dijital kalem sensör sistemleriyle sektördeki lider ortaklarımızı dünyayı daha yaratıcı bir yer yapma konusunda desteklemek için çalışıyor.

Wacom Hakkında

Japonya’da 1983’te kurulan Wacom, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini 150’yi aşkın ülkede desteklemek üzere ofisleri tüm dünyaya yayılmış olan küresel bir şirkettir. 30 yılı aşkın bir süredir, Wacom en yaratıcı insanlar ve kuruluşlarla birlikte, dünyayı daha yaratıcı bir yer haline getirmek için onlara ilham vermek ve donanım temin etmek için çalışmıştır. Wacom’un ürünleri, gelmiş geçmiş en heyecan verici dijital sanat, film, özel efekt, moda ve ürün tasarımlarından bazılarını yaratmak üzere sadık müşterileri tarafından kullanılmıştır. Ayrıca, doğal ve içgüdüsel bir biçimde kalem tabletler, etkileşimli ve mobil kalem ekranları, dijital ara yüz çözümleri, stylus ürünleri ile eDocument çözümleri aracılığıyla teknolojiyi erişilebilir hale getirmede önemli rol oynamışlardır. Bütün bunlar, ister sanatçı ister şirket yöneticisi veya her gün yaratıcılığını kullananlar olsun, herkesin yaratıcılığını ifade etmesini mümkün kılmıştır.

Wacom’un ara yüz teknolojileri, dünyanın dört bir yanındaki pek çok stratejik ortağının masaüstü bilgisayarlarına, tablet ve akıllı telefon ürünlerine entegre ‘Wacom feel IT’ teknolojileriyle OEM çözümleri olarak sunulmaktadır.

*Wacom, feelWacom Co.,Ltd.’nin ticari markaları ve/veya tescilli ticari markalarıdır. 

*Diğer tüm ticari markalar ve ürün adları kendi şirketlerinin mülküdür.

<İletişim Bilgileri>

Halkla İlişkiler, Wacom Co.,Ltd

Tel:+81-3-5337-6702 

E-posta: Wacom-pr(at)wacom.co.jp

Teknoloji Çözüm İş Birimi, Wacom Co.,Ltd

E-posta: comp-info-jp(at)wacom.co.jp

Ana sayfa:http://www.wacom.com/jp/en/business/technology-solutions

FACW_black