News Detail

News Detail

Nov 4, 2016

EATON - Hidrolik Akış Hızı Daha Etkin Bir Şekilde Nasıl Kontrol Edilir

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Makine ve sistem üreticileri, eğer değişken hız sürücülerini kullanırlarsa, cent başına yüzde 50’den fazla enerji tasarrufu sağlayabilirler. Aynı zamanda düşük ısı üretiminden de kazanç elde ederler ve böylece soğutma gereksinimini azaltırlar. Diğer önemli kazançları ise, daha küçük bir tasarım elde etmek ve pompanın gürültü seviyesinin azaltılmasıdır. Makale ayrıca, Nesnelerin Interneti (IoT) makinelerinin hazırlanmasında, örneğin IoT’ye hazır makinelerin üretiminde güç yönetiminin rolünü ve akıllı kablolama ve iletişim sisteminin yaptığı katkıyı tartışıyor ve açıklıyor.

 

Eaton’da Mekatronik Teknolojiler Müdürü olan yazar Marco Bison, şu anda hidrolik pompalar için hazır olan sürücü konseptlerinin maliyetini ve enerji verimliliğini inceliyor. Bugün sürekli olarak düşük maliyetli sabit hızlı sürücüler kullanılıyor, bunun bir sonucu olarakta yüksek enerji maliyetlerinin ortaya çıktığını açıklıyor. Alternatif bir çözüm ise, servo motorlu doğrudan sürücüler olacaktır; bunların kullanılması hidrolik birimin enerji tüketimini önemli ölçüde azaltır; bununla birlikte nispeten büyük bir yatırım gerektirir. Bison, değişken bir hız starter’ı veya bir frekans invertörü tarafından sürülen, asenkron motorlu bir değişken hız sürücüsünün uygun maliyetli olduğunu ve enerjiyi verimli kullanan bir çözüm  olduğunu söylüyor. Pompanın akış hızı ve hidrolik sistemin basıncı, hız tarafından kontrol edilir. Sürücü sadece, belirli bir zamanda hidrolik cihazların gerektirdiği gücü sağlar (Power on Demand). Yani, enerjiden önemli oranda tasarruf etmek mümkündür, Bison bir enjeksiyon kalıp makinesinin üzerindeki pratik bir iyileştirme önlemi örneğini vererek bunu kanıtlamaktadır.

 

Teknik makale ayrıca, bir hidrolik birimin harcadığı enerjiyi azaltmanın, oldukça verimli bir sistem yaratmaya doğru atılan ilk adım olduğunu da gösteriyor. Bir sonraki adım bir güç yönetimi sistemi için doğru koşulları yaratmaktır. Bu, enerji ve makine verilerinin geniş kapsamlı olarak kaydedilmesini ve analizini gerektirir. Şu anki karmaşık noktadan noktaya kablolamayı, akıllı bir kablolama ve iletişim sistemi ile değiştirmek, uygun maliyetli bir yaklaşım sağlar. Bu sadece kablolama iş yükünü azaltmaz, kolaylıkla kurulabilen akıllı iletişim modülleri yoluyla basit otomasyon cihazlarının da – motor starter’ları, algılayıcılar veya aktüatörler gibi – entegrasyonunu daha da kolaylaştırır. Yani birbirleri ile haberleşebilir ve minimum bir çaba ile analiz için gereken veriyi sağlayabilirler, hidrolik güç birimini Internete ve Buluta bağlama yeteneğine sahiptirler, böylece enerji ve çalışma verilerine dünyanın herhangi bir yerinden erişilebilmektedir.

 

Teknik makale şu adresten indirebilirsiniz: www.eaton.eu/moem-ee.

 

Daha fazla bilgi için www.eaton.eu adresini ziyaret edin. Son haberler için bizi Twitter’da (@Eaton_EMEA) veya LinkedIn’de (Eaton EMEA) takip edebilirsiniz.

 

Eaton Hakkında

Eaton’ın elektrik sektörü, güç dağıtımı ve devre koruması; yedek güç koruması; kontrol ve otomasyon; aydınlatma ve güvenlik; yapısal çözümler ve kablolama cihazları; zorlu ve tehlikeli ortamlara yönelik çözümler ve mühendislik hizmetleri alanlarında uzman küresel bir liderdir. Eaton dünya çapındaki çözümleriyle günümüzün en kritik elektrik güç yönetimi sorunlarına yanıt verecek konumdadır.

Eaton, 2015 yılında 20,9 milyar $’lık satışa imza atmış bir enerji yönetim şirketidir. Eaton müşterilerimize elektriksel, hidrolik ve mekanik enerjiyi daha verimli, güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmeleri için yardımcı olan enerji verimliliği çözümleri sunar. Eaton’ın yaklaşık olarak 96.000 çalışanı vardır ve ürünleri 175’ten fazla ülkede satılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.eaton.eu adresini ziyaret ediniz.

####

 

Daha fazla basın bilgisi için: Lütfen Berk Ütkü ile iletişime geçin. Tel: +90 0212 465 7000 Email: berku@promedia.com.tr